A.D.R.I. prezenta la Universitatea de Vară Izvoru Mureșului

Inovații tehnice la Universitatea de Vară Izvoru Mureșului @Romanian Global News

Tehnologia modernă i-a ajutat, în acest an, pe participanții la ediția a XIV-a a Universității de Vară de la Izvoru Mureșului – a românilor de pretutindeni, să intre în direct, via Skype și cu reprezentanți ai unor asociații românești din Europa. Astfel Violeta Popescu, reprezentanta Editurii Rediviva și a Centrului Cultural Italo-Român de la Milano a avut ocazia să transmită salutul său participanților și să descrie succint nevoile de păstrare a identității culturale a românilor din Italia.(…)

Un alt subiect pe agenda dezbaterilor celei de a XIV-a ediții a Universității de Vară Izvoru Mureșului a fost și inițiativa Silviei Dumitrache, președinta Asociației Femeilor Românce din Italia, de a crea un grup de lucru pe lângă Președinție, pentru soluționarea problemelor copiilor rămași singuri acasă, după plecarea părinților la muncă în UE.

Reprezentantul Președinției, dna. Consilier de stat Sandra Praimages-stories-2016-08-20_pralong_prezidiu-150x112.97709923664long a prezentat această inițiativă și pașii care s-au făcut până acum pe acest subiect recomandând reprezentanților asociațiilor să semnaleze în scris toate problemele sociale cu care se confruntă românii din comunități și să urmărească cu atenție aceste sesizări. „E nevoie să ne semnalați în scris aceste situații grave cu care vă confruntați. Eu nu pot semnala, unor alți oficiali ai statului roman, o anume situație dacă nu am la bază un document scris. De altfel este și mai simplu de urmărit un document scris decât un telefon pe care mi-l dați. Primesc zeci de telefoane pe zi de la diverși reprezentanți ai românilor din afara granițelor și tuturor le recomand același lucru: notați într-o adresă oficială și trimiteți la toate forurile competente, inclusiv mie! E singura modalitate eficientă de lucru pe care o avem la acest moment” a spus Pralong.

Silvia Dumitrache, intrată în legătură cu participanții Universității via Skype, a confirmat necesitatea acestui mod de lucru, cu adrese oficiale însă a atras atenția că ori de câte ori se schimbă oficialii statului român, de la secretar de stat, ministru sau director, o ia de la capăt cu adresele și cu istoricul problemelor sociale pe care le sesizează. „Noroc că am răbdare să o iau de la capăt pentru că am adrese pe care le transmit aceleiași instituții și de câte două ori pe an, ori de câte ori se schimbă conducerea respectivelor instituții. Schimb doar data și formula de adresare însă situațiile rămân neschimbate ani la rând. Uneori e frustrant însă picătura chinezească cred că e una dintre soluții.”

Despre grupul de lucru aici: https://youtu.be/gVOBcjk-igo

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s