Seminarul „Armata tacută a femeilor migrante” organizat la Milano

Multumim Consulatului General al Romaniei la Milano pentru onoarea de a prezenta pe site-ul institutiei seminarul “Armata tacută a femeilor migrante“ organizat de Asociatia Femeilor Romance din Italia – ADRI noastra impreuna cu Asociatia Pentru Drepturi Umane din Milano.

Multumim si pe aceasta cale Doamnei Consul Iulia Adriana Cupsa Kiseleff pentru prezenta activa si suport.

Duminică, 22 ianuarie a.c., Asociația Femeilor Românce din Italia, condusă de doamna Silvia DUMITRACHE, a organizat la Milano seminarul “Armata tacută a femeilor migrante“. Întâlnirea a propus ca temă problemele cu care se confruntă femeile românce sosite în Italia în căutarea unui loc de munca, condițiile de lucru, integrarea lor în societatea italiană, drepturile pe care le au și obligațiile față de statul italian.

Evenimentul a reunit reprezentanți importanți ai comunității italiene, române și ai altor state precum Ecuador și Peru. Din partea autorităților italiene a participat Diana de MARCHI, consilier local Milano. Au intervenit Antonio BUOZZI – jurnalist, Paola BONIZZONI-sociolog la Universitatea din Milano, Elienor Lianes CASTILLO – președinte Asociația pentru Integrare din Filipine, Veronica SILVA, antropolog, reprezentant Peru. Întâlnirea a fost moderată de Alessandra MONTESANTO, vicepreședinta Asociației pentru Drepurile Omului din Milano. A urmat o proiecție a reportajului “Figli sospesi“, realizat de jurnalistul Alessandro GAETA, trimisul special în România al Televiziunii italiene RAI.

img-20170122-wa0005Din partea Consulatului General al României la Milano a participat consulul Iulia Adriana CUPȘA KISELEFF care a transmis mesajul Consulului general, Adrian GEORGESCU. Consulul a făcut un apel la ieșirea din tăcere a “femeile migrante“ care, prin reprezentanți, precum asociația organizatoare ADRI sau asociația parteneră italiană pentru Drepurile Omului din Milano, să poată înțelege care este dinamica integrării lor în comunitatea care le găzduiește. A fost apreciată colaborarea celor două asociații unite de un proiect comun : respectarea drepturilor femeilor, copiilor și a familiei, în general, care astfel reușesc să obțină implicarea autorităților italiene milaneze.

Evenimentul organizat a subliniat drama adulților care se despart de familiile lor pentru a găsi un loc de muncă într-o țară străină lor, precum și a copiilor lăsați acasă, în grija bunicilor sau a persoanelor care nu fac parte din familie, a propus o analiză asupra acestei problematici tot mai des întâlnite și a solicitat atât autorităților locale italiene, cât celor române, colaborarea în vederea găsirii unor soluții.

Galerie foto

Cititi si  Convegno “L’esercito silenzioso delle donne migranti”

video L’esercito silenzioso delle donne migranti

2 gânduri despre &8222;Seminarul „Armata tacută a femeilor migrante” organizat la Milano&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s