Preşedintele Asociaţiei femeilor românce din Italia: Sclavia modernă aduce mai mulţi bani astăzi decât traficul de droguri

Preşedintele Asociaţiei femeilor românce din Italia – ADRI, Silvia Dumitrache, a afirmat, marţi 14 martie 2017, la dezbaterea din Comisia românilor de pretutindeni din Camera Deputaţilor, unde s-a discutat despre abuzurile asupra românilor în sudul Italiei, că sclavia modernă aduce mai mulţi bani decât traficul de droguri, o femeie care este obligată să se prostitueze ajungând să aducă mai mulţi bani decât un muncitor plătit puţin.

femei-scalve-lee-snider-dreamstime-com”Sclavia modernă aduce mai mulţi bani astăzi decât traficul de droguri. O femeie care este obligată să ajungă să se prostitueze produce mai mulţi bani decât un lucrător care munceşte pe bani puţini. Situaţia este foarte grea şi foarte profundă. Sper din inimă să se întâmple cu adevărat ceva concret, pentru că lucrurile nu sunt noi, ci se cunosc”, a declarat Silvia Dumitrache.

 

Sivia Dumitrache a mai spus că este nevoie de o intervenţie la nivel guvernamental, iar autorităţile române să îşi facă simţită prezenţa în diaspora.

”Să îşi facă simţită prezenţa în diaspora, pentru că sunt mai mult de 4 milioane de români plecaţi, suntem un sfert de Românie în afară, contribuim şi noi la dezvoltarea ţării. (…) Este absolut nevoie de intervenţie la nivel guvernamental. Pe de altă parte, cred că numai la nivel de campanie naţională de informare şi prevenire a acestor fenomene se poate ajunge la un rezultat concret”, a arătat Dumitrache.

 

Până la 7.500 de femei, majoritatea românce, trăiesc în condiţii de sclavie în ferme din sudul Italiei, potrivit estimărilor poliţiei, care subliniază că Ragusa este centrul exploatării în zonă, relatează săptămânalul The Observer, care a făcut un reportaj în rândul victimelor abuzurilor sexuale şi nu numai.

citeste mai mult @News.ro

 

 

Un gând despre &8222;Preşedintele Asociaţiei femeilor românce din Italia: Sclavia modernă aduce mai mulţi bani astăzi decât traficul de droguri&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s