Românii care muncesc cu arma la cap în Sicilia @”Jocuri de putere” Realitatea Tv

Despre experientele tragice ale româncelor exploatate în Italia, despre romanii care muncesc cu arma la cap în Sicilia – situatie dezbatuta si in Comisia pentru romanii de pretutindeni din Senat, in emisiunea lui Rares Bogdan „Jocuri de putere” la Realitatea Tv din 14 .03.2017.

Noi dezvăluiri şocante despre româncele care şi-au căutat norocul în ţări străine. Plecate să muncească în agricultură în Italia, femeile au fost transformate în sclave moderne: forţate să muncească 12 ore pe zi, iar noaptea sunt bătute şi violate de patronii lor. Asta în timp ce autorităţile locale se uită în altă direcţie pentru a nu deranja sectorul agriculturii.  – See more at: https://www.realitatea.net/romance-sclave-in-italia-multe-angajate-sunt-obligate-sa-intre-ina-rela-ii-sexuale-cu-patronii-lor_2041468.html#sthash.8c3qbfqa.dpuf

Producţia de fructe şi legume a Italiei a crescut vertiginos în ultimii ani. Regiunea Ragusa este principalul motor al agriculturii din peninsulă şi al treilea exportator de legume din Europa. Prosperitatea este plătită însă extrem de scump de românce, care reprezintă mare parte din forţa locală de muncă.

17361811_1115437438564563_442730110299317459_nSute de femei plecate să îşi câştige existenţa la ferme din Sicilia au ajuns sclave moderne pentru patronii lor. Româncele sunt bătute pe câmp, acolo unde muncesc uneori chiar şi 12 ore şi primesc salarii de trei ori mai mici decât prevede legea. Nopţile, ele sunt violate de proprietari sub ameninţarea că vor fi concediate dacă se opun. Iar cele care renunţă la job nu îşi mai găsesc apoi de lucru.

Un reportaj publicat de cotidianul The Guardian dezvăluie că aproximativ cinci mii de românce sunt exploatate prin muncă în Ragusa, iar cel puţin jumătate din ele au fost forţate să întreţină relaţii sexuale cu angajatorii lor.

17352194_1115437601897880_6375100413291239144_nMulte dintre femei simt că nu au avut de ales şi că au fost nevoite să accepte situaţia pentru a trimite bani familiilor rămase în România. Autorităţile s-au sesizat după ce numărul avorturilor în rândul româncelor a crescut foarte mult. Cu toate acestea, un singur italian a fost condamnat pentru abuzuri în ultimii ani, din zeci de asemenea cazuri care au fost raportate.

Toate încercările de a opri această situaţie au fost sortite eşecului. În 2015, o femeie din parlamentul italian a cerut premierului să ancheteze situaţia româncelor. Doi ani mai târziu, nimic nu s-a mişcat în această direcţie.  – See more at: https://www.realitatea.net/romance-sclave-in-italia-multe-angajate-sunt-obligate-sa-intre-ina-rela-ii-sexuale-cu-patronii-lor_2041468.html#sthash.8c3qbfqa.dpu

Galeria foto 

Citeste si PROMOVAREA PROTECȚIEI MUNCII DOMESTICE DISCUTATA IN CONSILIUL EUROPEIFENOMENUL ROMÂNILOR EXPLOATAȚI PRIN MUNCĂ ÎN ITALIA DEZBĂTUT ÎN PARLAMENT

Un gând despre &8222;Românii care muncesc cu arma la cap în Sicilia @”Jocuri de putere” Realitatea Tv&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s