10 milioane de euro confiscate de Antimafia de la un italian care exploata românce

DIREZIONE INVESTIGATIVA ANTIMAFIA

Caporalato, sequestro record: 
Dieci milioni a imprenditore

Sequestro-Dia-624x300Direcția Investigativă Antimafia din Catania a executat pe 7 iulie un ordin de sechestrare de bunuri emis de Tribunalul din Catania în privința lui Rosario Di Perna, de 61 de ani, născut în Racujja (ME) și domiciliat în Paterno (CT), anunță Gazeta Românească.

Un salariu zilnic de 25 de euro, din care erau scăzuți cinci euro pentru o cazare în condiții precare, și ceea ce se cheltuia zilnic pentru produse de primă necesitate. Este situația în care era constrânsă să lucreze din zori până în seară, și cu violențe și amenințări, forța de munca română, inclusiv femeile, adusă în Sicilia tocmai pentru a fi exploatată pe câmpuri de Rosario Di Perna, de 61 de ani, întreprinzător agricol ale cărui bunuri, în valoare de circa 10 milioane de euro, au fost puse sub sechestru de DIA din Catania.

Rosario Di Perna și fiul Calogero, de 31 de ani, au fost arestați împreună cu șapte români în 2015 în cadrul operațiunii ”Sclave” cu acuzația că au constituit o asociație, operantă în Paterno și în România, pentru recrutarea de forță de muncă românească de angajat în absența unor garanții minime de protecție pentru lucrători, potrivit formelor și modalităților așa-numitului ”caporalat”.

Rosario Di Perna fusese deja arestat în 2013 pentru cămătărie și fraudă la INPS și a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare.

La vremea respectivă a transferat fiului și soției bunurile sechestrate acum de DIA, care a efectuat verificări patrimoniale și privind rudele și a evidențiat pentru întreprinzătorul agricol absența de resurse licite adecvate pentru justificarea investițiilor și o amplă și generalizată diferență între veniturile declarate și patrimoniul deținut.

Bunurile sechestrate sunt diverse operațiuni bancare în curs de cuantificare, opt autovehicule, două firme (Difruit Srl din Paterno, care operează în sectorul comerțului angro de legume-fructe, și firma individuală Di Perna Calogero, care operează în sectorul culturilor de citrice), 20 de clădiri și 48 de terenuri, cu un total de peste 50 de hectare, la Paterno, Belpasso, Biancavilla, Ramacca și în provincia Messina, la Floresta și Patti. @Timp romanesc 

Pe aceeasi tema: Operatiunea „Freedom”; GOVERNO ITALIANO, MINISTERO DELL’INTERNO: FOCUS A RAGUSA SULLO SFRUTTAMENTO DELLE DONNE STRANIERE, INCONTRO IN PREFETTURA CON UNA DELEGAZIONE DEL PARLAMENTO EUROPEOANSA: DELEGAZIONE IN VISITA PER VALUTARE SITUAZIONE LAVORATRICI ROMENE

Asculta Delegatie europarlamentara in Sicilia (Catania, Ragusa) @ „Asociatii romanesti din lume” (RRI)

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s