Ziua mondială împotriva traficului de persoane #endhumantrafficking

images (1)Ziua mondială împotriva traficului de persoane se marchează anual la 30 iulie. Această zi a fost instituită de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, prin Rezoluția 68/192, la 18 decembrie 2013, pentru a crește gradul de conștientizare a situației victimelor traficului de ființe umane și pentru promovarea protecției drepturilor lor, potrivit http://www.un.org.

Majoritatea victimelor traficului de ființe umane este alcătuită din femeile și fetele vulnerabile. Traficanții le promit locuri de muncă bine plătite, iar migranții care își părăsesc locurile natale pentru a scăpa de sărăcie, de conflicte sau de persecuție prezintă riscul de a deveni viitoare victime.

Ziua mondială împotriva traficului de persoane este o chemare la acțiune pentru a stopa această infracțiune prin descoperirea traficanților, protejarea copiilor vulnerabili, a femeilor și bărbaților împotriva exploatării, precum și prin protejarea și reabilitarea victimelor, conform www.un.org.

Milioane de oameni din întreaga lume sunt vânduți pe piața mondială a sclaviei moderne. Bărbați, femei și copii cad în mâinile traficanților, atât în țările lor, cât și în străinătate. Mirajul unei vieți mai bune devine o momeală ce îi face vulnerabili în fața traficanților de persoane. Fiecare țară din lume este afectată de traficul de ființe umane, fie ca țară de origine, de tranzit sau de destinație pentru victime.

Traficul de persoane constituie o infracțiune gravă și totodată o încălcare flagrantă a drepturilor omului. Biroul Națiunilor Unite pentru combaterea Drogurilor și a Criminalității (UNODC), în calitate de apărător al Convenției Națiunilor Unite împotriva criminalității transnaționale organizate (UNTOC) și al Protocoalelor sale, asistă statele în eforturile lor de a pune în aplicare Protocolul privind prevenirea, reprimarea și pedepsirea traficului de persoane (Protocolul traficului de persoane).

Una din sase victime ale traficului de persoane asistate de  IOM
provine din munca domestica

În 2010, Adunarea Generală a ONU a adoptat Planul Global de acțiune pentru combaterea traficului de persoane, îndemnând guvernele din întreaga lume să adopte măsuri coerente și coordonate pentru a învinge acest flagel. Planul prevede integrarea luptei împotriva traficului de ființe umane în programele mai largi ale ONU, pentru a stimula dezvoltarea și consolidarea securității în întreaga lume.

Traficul de persoane este o problemă globală și reprezintă dintre cele mai grave infracțiuni din lume, care afectează viața a milioane de oameni și le lezează demnitatea. Traficanții înșeală femei, bărbați și copii din toate colțurile lumii și îi forțează să intre în situații prin care sunt exploatați. Multe dintre persoanele traficate sunt obligate să muncească forțat, să cerșească sau, și mai grav, să-și doneze organele pentru a fi comercializate de traficanți, menționează www.unodc.org. @Agerpres

Un gând despre &8222;Ziua mondială împotriva traficului de persoane #endhumantrafficking&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s