Eurostat. România, codașă la cetățenia activă. Numai 3,6% dintre români participau la activități cetățenești în 2015

În 2015, 11,9% din populația totală a cetățenilor adulți ai Uniunii Europene se declarau drept cetățeni activi, adică au participat la reuniuni, au semnat petiții sau au participat în alt mod la activități legate de grupuri politice, asociații sau partide, potrivit Eurostat.

Captură-de-ecran-din-2017.09.14-la-13.46.18-2

Cel mai mare procent al cetățeniei active a fost înregistrat în Franța ((24,6%), urmată de Suedia (22,1%) și de Olanda (17,8%), în timp ce Cipru (2,1%), Slovacia (2,8%) și România au cea mai mică rată de participare.

Potrivit studiului, persoanele cu un nivel superior de educație au avut tendința de a fi mai active. 20,8% din populația UE cu studii superioare a declarat că au participat la activități legate de cetățenia activă. Acestea au fost mai mari decât cele pentru persoanele care au avut studii superioare sau non-terțiale (11,4%) și cele cu studii superioare (5,6%).

Un alt factor care părea să joace un rol a fost venitul. Persoanele cu venituri mai mari au avut tendința de a fi cetățeni mai activi. Rata pentru acei cetățeni cu cel mai înalt nivel de venituri a atins 17,9%, în timp ce pentru cei din grupul cu cel mai mic venit a fost de 8,9%.

 

Un gând despre &8222;Eurostat. România, codașă la cetățenia activă. Numai 3,6% dintre români participau la activități cetățenești în 2015&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s