Asociația româncelor din Italia, despre exploatarea femeilor din fermele și serele din Sicilia: Situația este foarte grea și profundă. Sclavia modernă aduce mai mulţi bani astăzi decât traficul de droguri

Președinta Asociației Româncelor din Italia, Silvia Dumitrache, susține că „sclavia modernă aduce mai mulți bani astăzi decât traficul de droguri”. Precizarea vine în contextul în care în spațiul public au apărut informații referitoare la femei din România, expoatate în ferme și sere din Sicilia, informează Mediafax.

Asociaia+romncelor+din+Italia+despre+exploatarea+femeilor+din+fermele+i+serele+din+Sicilia+Situaia+este+foarte+grea+i+profund.+Sclavia+modern„Sclavia modernă aduce mai mulţi bani astăzi decât traficul de droguri. O femeie care este obligată să ajungă să se prostitueze produce mai mulţi bani decât un lucrător care munceşte pe bani puţini. Situaţia este foarte grea şi foarte profundă. Sper din inimă să se întâmple cu adevărat ceva concret, pentru lucrurile nu sunt noi, ci se cunosc”, a declarat președinta Asociaţiei Femeilor Românce din Italia, Silvia Dumitrache, în timpul unei dezbateri organizată de Comisia românilor de pretutindeni a Senatului.

În opinia Silviei Dumitrache, este nevoie de o prezenţă a autorităţilor române în zonă. „Să îşi facă prezenţa în diaspora, pentru că sunt mai mult de 4 milioane de români plecaţi, suntem un sfert de Românie în afară, contribuim şi noi la dezvoltarea ţării. (…) Este absolut nevoie de intervenţie la nivel guvernamental. Pe de altă parte cred că numai la nivel de campanie naţională de informare şi prevenire a acestor fenomene se poate ajunge la un rezultat concret”, a mai spus Dumitrache.

Citeste mai mult @Romania libera  14 martie 2017

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: