Sclavia moderna aduce mai multi bani astazi decat traficul de droguri

18 Octombrie – Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane

Presedinta Asociatiei Femeilor Romance din Italia:

”Sclavia moderna aduce mai multi bani astazi decat traficul de droguri”

Silvia Dumitrache, presedinta Associazione Donne Romene in Italia – ADRI, este una dintre persoanele cele mai active din diaspora romaneasca luptand cu toate fortele in rezolvarea unor probleme ale romanilor aflati in afara tarii. Familii de romani care au lasat in urma pamanturile natale si persoanele dragi.

DSC04050

Proiectele domniei sale sunt bazate pe probleme le privind sclavia moderna unde a pus accent pe cazurile romancelor din Sicilia si a participat la evenimentul  “Împreună împotriva traficului de persoane” care a avut ca tema „Prevenirea traficului de ființe umane pe rute europene. Cazul României”   Pana la 7.500 de femei, majoritatea romance, traiesc in conditii de sclavie in ferme din sudul Italiei, potrivit estimarilor politiei care subliniaza ca Ragusa este centrul exploatarii in zona, relateaza saptamanalul The Observer, care a facut un reportaj in randul victimelor abuzurilor sexuale si nu numai. 

Silvia Dumitrache trage un mare semnal semnal de alarma privind situatia tuturor  copiilor, ai caror parinti sunt plecati in strainatate, ramasi acasa fie in grija bunicilor sau ale rudelor, fie inchisi in orfelinate sau in cel mai rau caz acesti copii sunt lasati singuri. In acest caz Silvia Dumitrache duce o campanie intensa  “Comunica zilnic cu copilul tau si asculta ce-ti spune! Prin proiectul „Te iubeste mama!”/”Mamma ti vuole bene!”  este  menit sa faciliteze comunicarea audio-vizuala gratuita online intre copiii ramasi in Romania si parintii acestora, care sunt la munca in Italia. Ultimul caz care a socat intrega Romanie este cea a baietelului de numai 11 ani care s-a sinucis intr-un centru de plasament la data de 10 octombrie. Scopul principal este acela de a preveni si diminua numarul de aceste cazuri sociale in randul copiilor ramasi acasa si sustinerea rolului parental la distanta.

Problema violentelor impotriva femeilor este un alt punct problematic  in care Silvia Dumitrache se implica ducand o batalie continua prin campania  #NuEstiSingura #STOPVIF . Prin campania organizata de Associazione Donne Romene in Italia – ADRI , romancele din diaspora au sustinut Marsul  ‘Împreună pentru siguranța femeilor!’ organizat in 14 octombrie 2017 la Bucuresti . Associazione Donne Romene in Italia – ADRI este membru  European Women’s Lobby (EWL), al Coordinamento Italiano della Lobby Europea delle Donne – LEF-Italia si al Romanian Women’s Lobby (ROWL) .

Silvia Dumitrache sustine ferm ca este nevoie de o interventie la nivel guvernamental si autoritatile romane trebuie sa-si faca simtita prezenta in diaspora.

„Sa isi faca simtita prezenta in diaspora, pentru ca sunt mai mult de 4 milioane de romani plecati, suntem un sfert de Romanie in afara, contribuim si noi la dezvoltarea tarii! Este absolut nevoie de interventie la nivel guvernamental. Pe de alta parte, cred ca numai la nivel de campanie nationale de informare si prevenire a acestor fenomene se poate ajunge la un rezultat concret”, precizeaza Silvia Dumitrache — președinta Asociația Femeilor Românce din Italia — ADRI @Ro.Il24Internazionale, 17.10.2017

sd fisa bio breve

https://communication.lpages.co/impreuna-impotriva-traficului-de-persoane-ecler/

The Invisible Slaves  pdf

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s