18 Octombrie – Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane. Asociația Femeilor Românce din Italia-ADRI militează pentru prevenirea şi combaterea ilegalităților

Multumim, @Ro.Il24internazionale!
Din 2006, 18 Octombrie a fost declarată Ziua Europeană împotriva Traficului de Persoane și se observă în toate statele membre UE.

Traficul de persoane este sclavia zilelor noastre. Deși legal sclavia a fost abolită în secolul XIX, estimările spun că sunt mai mulți oameni în sclavie astăzi decât au fost vreodată în istorie. Traficul de persoane are loc în toată lumea, iar Europa nu este ferită. Mii de persoane sunt exploatate anual în diferite forme.

La momentul actual, este a doua cea mai profitabilă afacere ilegală după traficul de droguri, devansând traficul de arme. Unul din motivele pentru care este o afacere profitabilă este că, spre deosebire de droguri, o persoană poate fi revândută. Aproximativ 62% din traficul de persoane din Uniunea Europeană se face în scopul exploatării sexuale iar locul secund e ocupat de traficul prin muncă forțată. Printre celelalte tipuri de trafic de persoane există obligarea la cerșetorie, la comiterea de fapte ilegale și altele.

Majoritate victimelor traficului de persoane din Uniunea Europeană sunt recrutate din estul Europei, din țările unde oamenii au mai puține opțiuni în ce privește cariera, unde populația este foarte tentată în a-și găsi un loc de muncă în afara țării și copiii sunt mai greu de crescut și astfel, mai neglijați.

Associazione Donne Romene in Italia – ADRI   are printre obiective lupta împotriva traficului de persoane și a slaviei, promovarea integrării şi a drepturilor imigranţilor români, o atenţie deosebită fiind acordată problemelor şi dificultăţilor cu care se confruntă româncele in Italia, necesitatii sustinerii familiei si rolului genitorial la distanta – https://adriassociazione.wordpress.com/ 
Doamna Silvia Dumitrache. președinta ”Associazione Donne Romene in Italia”, este una dintre persoanele cele mai active din diaspora românească luptând cu toate forțele în rezolvarea unor probleme ale românilor aflați în afara țării!

@Ro.Il24internazionale 18 octombrie 2017

Citeste si 18 Octombrie – Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane @18 Octombrie.ro

18-oct-210x300
http://www.18octombrie.ro/

Citeste si TOGETHER AGAINST TRAFFICKING IN HUMAN BEINGSTOGETHER AGAINST TRAFFICKING IN HUMAN BEINGS

The European Commission has adopted today two Reports on the prevention and combating of trafficking in human beings and the protection of victims of trafficking. This Report responds to the requirements of Article 23 of the Directive and aims to effectively promote the objectives of the Directive. Citeste mai mult…European Commission > Together Against Trafficking in Human Beings

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s