In India un inquadramento giuridico per il lavoro domestico, in Romania quando?/Incadrare juridica pentru munca la domiciliu in India, pe cand si in Romania?

indiaIl ministero del lavoro e dell’occupazione dell’India darà un inquadramento giuridico al lavoro domestico, elaborando una politica nazionale che assicuri un salario minimo per quasi 5 milioni di lavoratori , oltre la metà dei quali sono donne.
L’obiettivo è estendere a questi lavoratori l’applicazione di leggi già previste per altre categorie, distinguendo il lavoro domestico in tempo pieno, parziale e in residenza. Si intende monitorare inoltre l’attività delle agenzie di collocamento, promuovere maggiori diritti e sicurezza sociale, favorire un trattamento economico migliore, assicurare la maternità ecc.
Incadrare juridica pentru munca la domiciliu in India, pe cand si in Romania?
Ministerul Muncii și Ocupării Forței de Muncă din India va oferi un cadru legal pentru munca la domiciliu prin elaborarea unei politici naționale care să asigure un salariu minim pentru aproape 5 milioane de lucrători, peste jumătate dintre aceștia fiind femei.Obiectivul este de a extinde la acești lucrători aplicarea legilor deja prevăzute pentru alte categorii, făcând distincție între munca la domiciliu cu norma intreaga, parțială și interna. De asemenea, urmărește monitorizarea activităților agențiilor de ocupare a forței de muncă, promovarea drepturilor și securității sociale, promovarea unui tratament economic mai bun, asigurarea maternității etc.
………….
Citeste si @Mondnews24

Un gând despre &8222;In India un inquadramento giuridico per il lavoro domestico, in Romania quando?/Incadrare juridica pentru munca la domiciliu in India, pe cand si in Romania?&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s