Tragedia tinerilor din România: Patru copii și-au luat viața în 3 luni! „Alo, România, ne aude cineva?” Sinuciderea este singura moarte care poate fi prevenită!

Potrivit mditv,  o fată de numai 17 ani a fost găsită spânzurată în apartamentul în care locuia cu bunica sa. Ambii părinți sunt plecați la muncă în străinătate.  Cunoscuții spun că fata i-ar fi spus bunicii că de ceva timp se simtea slabită. Femeia a programat-o la doctor pentru un control. De dimineață bunica si Ioana au plecat spre medic, însă pe drum fata s-a răzgândit și s-a întors acasă, lăsând-o pe bunica ei să-i aducă o scutire de la medic.  Când s-a întors acasă, bătrâna și-a găsit nepoata spânzurată. Polițiștii spun că nu au găsit niciun bilet de adio și fac cercetări pentru a stabili ce a determinat-o pe fată să renunțe așa de repede la viață.

Acesta este cel mai recent caz de sinucidere printre copiii a căror părinți sunt plecați la muncă peste hotare.

Silvia Dumitrachepreședinta Asociației Femeilor din Italia, lansează încă un apel autorităților române privind tragedia prin care trec  copiii rămași în România. Fie că stau cu bunicii, fie că stau cu alte rude, acești tineri sunt totuși singuri. Ei sunt victimele unui sistem devorat de indiferență, sunt victimele unui stat …orb:

strigat-1-600x491”Alo, #Romania, ne aude cineva?!? Grav, foarte grav! 4 vieti in 3 luni……#sinuciderea este singura moarte care poate fi prevenita” #copii #parinti #strainatate

Trimiteam, in 30 octombrie, Comisiilor parlamentare pentru romanii de pretutindeni din Senat și Camera deputaților, Ministerului pentru Romanii de Pretutindeni Scrisoarea deschisa „Este diaspora o prioritate pentru Guvernul Romaniei” pe care am citit-o si la Bruxelles cu ocazia recentei dezbateri „Diaspora romaneasca in Uniunea Europeana”. Nu am primit vreun raspuns sau vreo reactie. In acel moment vorbeam despre 3 copii care si-au luat viata in interval de 2 luni, acum sunt 4. Intre timp s-au mai prapadit artisti despre care a vuit presa, copiii nostri tristi si nevinovati dispar tacuti si neluati in seama asa cum au murit.” 

Vă prezentăm integral scrisoarea din 30 octombrie trimisă de președinta Asociației ADRI către Comisiile Parlamentare pentru Românii de Pretutindeni din Senatul României și Camera Deputaților și Ministerul pentru Românii de Pretutindeni:

Către: 

Comisiile Parlamentare pentru Românii de Pretutindeni din Senatul României și Camera Deputaților, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni,

Scrisoare deschisă cu privire la efectele negative ale migrației economice asupra copiilor români.

Este Diaspora o prioritate pentru Guvernul României?

„Buzău: Copil de 12 ani legat de copac și tăiat pe corp cu un cuțit de tatăl său. Bărbatul a filmat agresiunea și a trimis imaginile mamei din răzbunare” @Adevarul

Titlul de mai sus prezintă succint o știre: încă o victimă în România, încă un copil care va rămâne marcat pe viață de neputința celor din jur și, mai cu seamă, din cauza neimplicării autorităților.

Sunt ani buni de când vorbim despre efectele negative ale migrației economice asupra familiei românești și, mai ales, asupra copiilor. Am organizat conferințe, mese rotunde, am realizat reportaje, documentare, am trimis autorităților liste cu nume și prenume, locul, data celor care și-au luat viața în România de prin anul 2010 încoace.

S-au scris cărți, sute de articole despre copii, mame, tați, familie, am trimis decidenților și eventuale soluții, au fost făcute interpelări scrise în Parlamentul European. În toți acești ani, nu am fost puțini cei care am tras semnale de alarmă prin mesaje adresate responsabililor cu politicile publice relevante. Din nefericire, unele au rămas chiar necitite.

Câtă vreme aceste drame vor fi tratate izolat, ca un titlu de ziar despre care se va vorbi preț de-o zi sau două, situația copiilor noștri se va agrava din ce în ce mai mult, cu consecințe profunde asupra mai multor generații. Aproape 4 milioane de cetățeni ai României muncesc și trăiesc în afara țării, iar peste 300.000 de copii sunt lăsați în urmă, datorită acestui fenomen cauzat de sărăcie și lipsa locurilor de muncă.

Guvernele României au avut întotdeauna alte priorități, iar instituțiile chemate să rezolve aceste probleme sunt mereu nepregătite legislativ, programatic sau/ și financiar. În același timp, parlamentarii din comisiile pentru românii de pretutindeni, cărora întotdeauna le-a fost adusă la cunoștința situația, recunosc gravitatea problemei. Unii dintre ei își stabilesc în agendă întâlniri cu membrii diasporei în care se mai discută, iar și iar, aceleași subiecte, dar fără niciun rezultat concret.

Noi știm că avem nevoie să se intervină urgent pentru salvarea familiilor noastre, pentru că timpul se scurge nemilos. Victimele sunt oameni și nu cifre, români simpli, cu nume, chip și identitate, iar această dramă națională afectează grav întreaga societate.

Doamnelor și Domnilor Parlamentari,

Doamnelor și Domnilor Miniștri,

vă rugăm să ne uităm în ochii copiilor noștri dacă putem și să le spunem ce am făcut pentru ei! Apoi să ne privim în oglindă …

Rămânem la dispoziție pentru detalii și colaborare.

Silvia DumitrachePreședinte

10881679_821016111295778_121657670724438960_nAsociația Femeilor Românce din Italia — ADRI

@Il24Internazionale 27 noiembrie 2017

…………………………………….

– “Părinții plecați în străinătate, copilul de 11 ani s-a spânzurat într-un centru de plasament” @TVR (nov. 2017)

– Tânăr de 18 ani cu părinţii plecaţi în străinătate, găsit spânzurat în incinta unui stadion din Cugir @Adevarul (sept 2017)

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s