Motiunea „Impactul migrației muncii asupra copiilor rămași în țările lor de origine” depusa la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei – APCE

Motion for a resolution | Doc. 14537 | 24 April 2018

Impact of labour migration on left-behind children @Parliamentary Assembly of the Council of Europe

Moțiunea pentru rezoluție cu tema: Impactul migrației muncii asupra copiilor rămași în țările lor de origine

Inițiativa vine în contextul în care este nevoie de un semnal politic clar în vederea identificării unor soluții cât mai grabnice pentru copiii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate din motive ce țin de susținerea financiară a familiei.

Această stare de fapt, care vizează în special statele din Europa de Est, a devenit un fenomen extrem de preocupant la nivel social, întrucât acceptarea unor astfel de locuri de muncă presupune sacrificarea vieții de familie și punerea în pericol a dezvoltării armonioase a acestor copii. Privarea copiilor de părinți și viceversa are loc în contextul unei piețe libere a muncii care consideră că lucrătorii, precum bunurile, pot fi mutați oriunde în Europa fără ca viața lor de familie să reprezinte un impediment.

Adunarea Parlamentară ar trebui să fie mai aproape si mai atenta fata de situația acestor copii, pentru a reafirma că piața libera este în slujba oamenilor și nu contrariul. Toți cetățenii europeni ar trebui sa aiba dreptul la o viață de familie, iar copiii au dreptul să fie crescuți de către ambii părinți.

Evitarea perpetuării acestor situații dramatice reclamă din partea statelor membre ale Consiliului Europei, și în special a parlamentelor naționale în calitatea acestora de foruri legiuitoare, o reacție cât mai promptă prin adoptarea unor măsuri urgente și tangibile în plan legislativ.”

motiunea vb children left behind.png1

Motiunea a fost initiata si depusa de dl Viorel Badea (PNL), in calitate de membru al delegatiei Romaniei la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (APCE), care a fost semnata de majoritatea delegatiei Romaniei.

Un gând despre &8222;Motiunea „Impactul migrației muncii asupra copiilor rămași în țările lor de origine” depusa la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei – APCE&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s