Alegeri pentru Parlamentul European 2019

Determinarea românilor din Italia să participe la viața politică și administrativă a societății italiene și europene în general, trebuie sa devină o componentă esențială a procesului de integrare a comunității.

Participarea civică la viața societății gazdă, va asigura o serie de consecințe benefice nu numai integrării ca fenomen ci și sistemului relațiilor intercomunitare actuale și viitoare și, de asemenea, imaginii de ansamblu a comunității.

Pornind de la această realitate, Ambasada s-a preocupat constant de participarea românilor din Italia la viața politică încercând să genereze un curent favorabil înscrierii acestora pe listele de alegători și candidați.

Întrucât, până la alegerile pentru Parlamentul European mai sunt aproape 3 luni, vă propunem, sub titlul „Alegeri Europene” un ghid de participare, ca alegător și/sau candidat, în țară sau în Italia.

În perioada 23-26 mai 2019, cetățenii UE vor vota membrii noului Parlament European. Determinarea românilor din Italia să participe la viața politică și administrativă a societății italiene și europene în general, trebuie sa devină o componentă esențială a procesului de integrare a comunității. Participarea civică la viața societății gazdă va asigura o serie de consecințe benefice nu numai integrării ca fenomen, ci și sistemului relațiilor intercomunitare actuale și viitoare și, de asemenea, imaginii de ansamblu a comunității. Votarea În urma votului din mai 2019 vor fi aleși cei 705 Eurodeputați care ne vor reprezenta la nivelul UE până în 2024. Ce trebuie să știi Este important să ai în vedere anumite detalii privind legislația electorală, precum vârsta minimă de votare sau votul în diaspora, care diferă de la țară la țară. Spre exemplu, în România, urnele se deschid duminică, 26 mai 2019. Cetățenii români care locuiesc într-o altă țară din UE au dreptul să voteze fie pentru candidații din România în secțiile de votare organizate în cadrul ambasadelor sau consulatelor, fie pentru candidații din țara de reședință. Care este miza? Participarea la vot la alegerile europene înseamnă să-ți exprimi punctul de vedere cu privire la direcția pe care UE trebuie să o urmeze în următorii cinci ani în materie de comerț internațional, securitate, protecția consumatorilor, combaterea schimbărilor climatice și creșterea economică. Eurodeputații nu influențează doar procesul legislativ, ci urmăresc și activitatea altor instituții europene. Cum mă reprezintă membrii PE? Totodată, participarea la vot înseamnă să ai un cuvânt de spus asupra politicilor care ne influențează viața de zi cu zi. Pentru a afla mai multe detalii despre ce a făcut UE pentru tine și regiunea ta, consultă site-ul: https://what-europe-does-for-me.eu/ În plus, pe acest website poți afla mai multe informații despre impactul UE asupra sănătății, locurilor de muncă, cumpărăturilor, educației, familiei și economiilor. Cu toții suntem implicați Fiecare dintre noi are motivele sale de a merge la vot. Tu de ce votezi? Aruncă o privire peste această prezentare generală și spune-le prietenilor tăi care sunt ideile tale. Europa ne aparține tuturor, iar participarea la vot este primul pas prin care poți să contribui la dezvoltarea democrației europene. Înscrie-te pe https://www.dedataastavotez.eu/ pentru a te implica, iar apoi invită-ți prietenii și familia să facă același lucru. Pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la importanța votului, sunt organizate o serie de evenimente pe această temă în toată Europa. Află ce se întâmplă în regiunea ta: https://romania.dedataastavotez.eu/ Dacă ești pregătit să-ți dedici câteva ore pe lună pentru a consolida participarea cetățenească, implicăte: https://www.dedataastavotez.eu/join_the_team

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s