Seminarul “Familia transnațională” sub patronajul Consulatului General al Romaniei la Milano

La 29 martie a.c., s-a desfășurat seminarul “Familia transnațională – experiența mamelor românce în Italia și a copiilor rămași acasă”. Evenimentul a fost organizat la Sesto San Giovani de către ADRI și Universitatea de Stat din Milano, departamentul de mediere lingvistică și culturală. Manifestarea s-a bucurat de patronajul Consulatului General al României la Milano.  

Au participat, în calitate de relatori, Chiara Marchetti, profesor la Universitatea de Stat din Milano, Silvia Dumitrache, președinte ADRI, Paola Bonizzoni, profesor la Universitatea din Milano și Simona Mărăscu, reprezentant al Consulatului General al României la Milano.

Președinta ADRI a propus reportajul realizatoarei Romina Vinci „Chiar și îngrijitoarea se îmbolnăvește”, referitor la “sindromul Italia” – un fenomen socio – antropologic – medical legat nu numai de starea psihologică a acestor femei ci și de contextul mai larg în care ele trăiesc și muncesc. O formă de depresie caracterizată prin anxietate, apatie, astenie fizică și psihică, insomnie asociată unui sentiment de înstrăinare.

Paola Bonizzoni a conferențiat pe tema migrației feminine cu un studiu bazat pe o serie de interviuri care au ca protagoniste aceste femei.

Simona Marascu, reprezentant al Consulatului General al României la Milano, a prezentat o serie de aspecte cu care se confruntă instituția în relația cu cetățenii români, care reprezintă cea mai mare comunitate străină din Italia.

Manifestarea s-a bucurat de un public numeros, format preponderent din studenți ai cursului de Sociologie a relațiilor interculturale din cadrul Universității din Milano.

http://milano.mae.ro/local-news/2446?fbclid=IwAR2XmgMsFTeHlcjddGOP54AYq0hoJrqAckdd4VJXQV4KvKSkVWtlfwFEXDY

Problemele familiei transnaționale, dezbătute în spațiul academic, interviu @Radio Romania International

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s