Platforma online (munca.info) împotriva exploatării prin muncă

Exploatarea prin muncă poate fi prevenită

Informează-te. Verifică. Alege responsabil.

HelpLine ANITP 004 0213133100

Asociația eLiberare a lansat proiectul ”Rămâi în siguranță! O campanie de prevenire a exploatării prin muncă, în contextul pandemiei generate de COVID 19” în cadrul unui eveniment online, în direct, care a avut loc luni 14 septembrie 2020.

În cadrul evenimentului a fost inaugurată platforma www.munca.info – un punct unic de informare despre prevenirea traficului de persoane pentru exploatarea prin muncă, care conține informații despre drepturile lucrătorilor, măsuri de siguranță, dar și resurse utile.

“La nivel global peste 16.000.000 milioane de persoane sunt exploatate prin muncă, conform unui studiu al Organizației Internaționale a Muncii. Cele mai multe cazuri sunt înregistrate în domenii precum: agricultură și pescuit, muncă domestică, construcții sau minerit, manufactură, procesare sau ambalare, spălătorii de mașini sau industria ospitalității. În aceste domenii activează și majoritatea românilor care, în căutarea unei vieți mai bune, aleg să muncească în străinătate. Acest exod nu se produce fără victime – oameni care ajung să fie exploatați, care nu-și cunosc drepturile sau care nu știu cum și unde ar trebui ceară ajutor.”

Informează-te. Verifică. Alege responsabil.

https://munca.info/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s