Stiri diaspora: DPLF, declarația obligatorie pentru întoarcerea în Italia. Românilor care nu o completează nu le este permis accesul în avion

Formularul digital de localizare a pasagerilor (dPLF), obligatoriu pentru toţi cei care călătoresc în Italia. Mai mulți cetățeni români au avut surpriza neplăcută de a nu fi lăsaţi să se îmbarce în avion din cauza declarației care trebuia completată înainte de călătorie. Ce trebuie făcut şi cum să evitaţi astfel de situaţii, aflaţi în articolul următor:

Ordonanța din 16 aprilie 2021 introduce completarea obligatorie a unui formular digital de localizare a pasagerilor (dPLF) pentru toate persoanele care sosesc în Italia, folosind orice mijloc de transport, arată site-ul oficial al guvernului italian.

Înainte de a intra în Italia, pasagerii trebuie să completeze un formular digital specific de localizare a pasagerilor (dPLF).

Descarcati formularul aici

DPLF, declarația obligatorie pentru întoarcerea în Italia. Ce trebuie să facă pasagerii

Începând cu 24 mai 2021, toți pasagerii care doresc să intre în Italia vor trebui să completeze un dPLF înainte de a intra pe teritoriul național, urmând instrucțiunile de mai jos:

– accesați site-ul https://app.euplf.eu/#/

– urmați expertul pentru a accesa dPLF

– selectați „Italia” ca țară de destinație

– înregistrați-vă pe site prin crearea unui cont personal cu nume de utilizator și parolă (obligatoriu numai pentru prima dată când utilizați site-ul)

– confirmați contul prin linkul trimis la adresa de e-mail furnizată (obligatoriu numai pentru prima dată când utilizați site-ul web)

– completați și trimiteți dPLF urmând expertul.

Odată ce formularul a fost trimis, pasagerii primesc dPLF în format PDF și sub formă de cod QR la adresa de e-mail introdusă în timpul înregistrării, care trebuie afișată direct de pe un smartphone (în format digital) la îmbarcare. Alternativ, pasagerii pot imprima o copie a dPLF pentru a o arăta la îmbarcare.

DPLF trebuie trimis înainte de îmbarcare. Numărul locului alocat zborului poate fi oricum modificat în orice moment.

Un formular trebuie completat pentru fiecare pasager adult; minorii însoțiți pot fi înregistrați pe formularul adultului însoțitor.

În cazul minorilor neînsoțiți, DPLF trebuie completat de către părinte sau tutorele legal înainte de plecare.

Formularul digital de localizare a pasagerilor înlocuiește declarația menționată la art. 50, paragraful 1 din Decretul prim-ministru din 2 martie 2021. În cazuri excepționale, și anume exclusiv lipsa tehnologiei necesare, pasagerii pot completa un formular pe hârtie.

Vă rugăm să rețineți că autodeclarația care trebuie prezentată Poliției de Frontieră trebuie să fie întotdeauna pe suport de hârtie.


Cititi mai mult @Stiri diaspora https://www.stiridiaspora.ro/italia–declaratie-obligatorie-pentru-calatori–romanii-care-nu-au-completat-o-nu-au-fost-lasati-in-avion_468313.html?fbclid=IwAR3VTWAGKoK-mqNKpHKdxbhhfGXGkCaghWlbFSiPIFsMcIR8GSS5RTRtUhI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s