Clima, situație „dezastruoasă” UNICEF: 1 miliard de copii „cu un risc extrem de ridicat”

Inundații, valuri de căldură, răspândirea bolilor și a secetei: criza climatică este, de asemenea, o criză a drepturilor copiilor.

ROMA – Aproximativ un miliard de copii din lume se află într-o stare de „risc extrem de ridicat” în ceea ce privește impactul schimbărilor climatice și al poluării. Pentru a certifica acest lucru este un raport al agenției Națiunilor Unite pentru copii, Unicef, publicat astăzi.

Dosarul definește situația climatică actuală drept „inimaginabil de dezastruoasă”. În document, conform celor citite pe portalul agenției ONU, se afirmă că aproximativ jumătate din toți copiii care locuiesc pe planetă, aproximativ un miliard, trăiesc în țări considerate „cu risc ridicat” în raport cu încălzirea globală. .

În cele 33 de țări ale lumii care intră sub această definiție conform Unicef, inclusiv Nigeria, India și o mare parte din Africa subsahariană, relatează ziarul britanic The Guardian, cei mai mici locuitori sunt expuși în același timp. consecințele încălzirii climatice, care includ, printre altele, inundații, valuri de căldură, răspândirea bolilor și secete . Pe de altă parte, toți copiii pământului, conform autorilor documentului, sunt supuși riscului pe care îl implică cel puțin unul dintre aceste evenimente.

Raportul UNICEF este primul care combină parametrii referitori la vulnerabilitatea copiilor cu hărți de înaltă rezoluție care arată impactul schimbărilor climatice asupra mediului. Documentul, care a fost intitulat „Criza climatică este o criză a drepturilor copilului” , literal „criza climatică este și o criză a drepturilor copilului”, a fost lansat împreună cu tânăra activistă suedeză Greta Thunberg cu ocazia celei de-a treia aniversări a prima „grevă școlară pentru climă”. Inițiativa, promovată de Thunberg în 2018, a pregătit apoi scena mișcării cunoscute sub numele de „Vineri pentru viitor”. https://www.dire.it/20-08-2021/662365-clima-per-lunicef-situazione-disastrosa-1-miliardo-di-bambini-a-rischio-estremamente-alto/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s