Campania națională ‘Informare acasă! Siguranță în lume’

citeste si Prefectura Ragusa (Sicilia) a creat grupuri de lucru pentru contracararea exploatării prin muncă; La întoarcerea acasă, așteptările românilor nu vizează doar existența locurilor de muncă @Timp romanesc;  Piatra Neamt @Timp romanesc

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstârnac, a lansat miercuri, la Botoșani, campania națională ‘Informare acasă! Siguranță în lume’, destinată românilor care doresc să muncească în străinătate.

imageResize

Campania își propune să informeze asupra drepturilor pe care persoanele care vor să se stabilească în afara granițelor le au în țările membre ale Uniunii Europene, precum și asupra riscurilor la care se expun odată cu decizia de a munci în străinătate. De asemenea, cetățenii români vor fi informați în legătură cu siguranța la locul de muncă, riscurile unor boli profesionale, siguranța la locul de muncă, sau orice alt tip, susținerea accesului nediscriminatoriu al lucrătorilor români pe piața muncii, precum și numerele de urgență în caz de necesitate.

Potrivit ministrului, campania vizează, în principal, românii care lucrează în Italia, Spania sau Marea Britanie, țări în care există cele mai mari comunități românești.

‘Vrem să oferim un set de informații cât mai corect, credibil și accesibil, care să crească gradul de conștientizare a celor care vor să plece în străinătate cu privire la riscurile care pot apărea’, a declarat Păstârnac.

La lansarea campaniei au fost prezenți ambasadorul Italiei la București, Marco Giungi, reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Muncii și Justiției Sociale și Ministerul Afacerilor Externe, parlamentari, dar și reprezentanți ai autorităților locale.

‘Ministerul Românilor de Pretutindeni, recent creat, încearcă să coordoneze competențele tuturor celor patru ministere, astfel încât să încercăm să venim în sprijinul cetățenilor români aflați nu doar în situații de criză, dar și pe tot parcursul deciziei lor de a se regăsi pe piața muncii din Uniunea Europeană. (…) Obiectivul nostru este ca cetățenii să înțeleagă că se pot adresa în orice moment autorității române și autorității din țara unde se găsesc și că este foarte important să nu aștepte să ajungă într-o situație extremă, în care devin victime, pentru că atunci este foarte dificil să mai găsești soluții. De multe ori, cei care ajung la misiunile noastre diplomatice din regiune se găsesc într-o situație extremă care necesită instrumente extreme’, a afirmat Andrea Păstârnac.

Potrivit acesteia, în Italia se regăsesc la muncă peste 1,3 milioane de români, în Spania peste 1,1 milioane, iar în Marea Britanie peste 227.000.

Ministrul Românilor de Pretutindeni, susține că, de asemenea, o parte importantă a acestei campanii este ‘informarea cetățenilor noștri pentru a-i motiva să revină în România și să se integreze pe piața muncii de acasă’.

Campania se va derula, în paralel, atât pe teritoriul României, cât și în statele UE în care trăiesc comunități importante de români. @AGERPRES 09.08.2017

Citeste si:

  • „Italia: Badantele, sclave la locul de muncă” @Agerpres
  • Prefectura Ragusa (Sicilia) a creat grupuri de lucru pentru contracararea exploatării prin muncă @Timp romanesc
  • La întoarcerea acasă, așteptările românilor nu vizează doar existența locurilor de muncă @Timp romanesc 
  • Piatra Neamt, al treilea popas @Timp romanesc

Un gând despre &8222;Campania națională ‘Informare acasă! Siguranță în lume’&8221;

Lasă un comentariu